​Asverstrooiing door middel van ballonnen

23-05-2014

Ballonverstrooiing is een unieke manier van asverstrooiing. De ballonnen gaan tot 25 kilometer hoog waar ze door de druk uit elkaar knallen. Daarna wordt de as in de atmosfeer opgenomen. De ballonnen zijn 100% biologisch afbreekbaar. 

Kinderen en afscheid (bron: Laatste Vlucht)

Dag lieve opa!

Voor kinderen is de manier waarop afscheid genomen wordt extra belangrijk. Het naar de hemel gaan is vaak voor hen heel symbolisch. Er zijn ten slotte veel ouders die hun kinderen vertellen dat een overledene naar de hemel gaat of een ster wordt. Een asverstrooiing per ballon (ballonverstrooiing) sluit hier goed bij aan. Hierdoor kunnen ze de dood van de dierbare op een goede manier een plekje geven.

Hoe werkt het? (bron: Hemel Vlucht)

Na een crematie blijft er gemiddeld 2,5 a 4 kilo as over. Als u de volledige as van uw dierbare wilt verstrooien zijn hier 2 asverstrooiingsballonnen voor nodig. Het is ook mogelijk een deel van de as te bewaren voor een assieraad of urn.

De inwendige ballon wordt gevuld met de as van uw dierbare. Deze inwendige ballon gaat in de asverstrooiingsballon waarna deze in een gecontroleerde omgeving wordt gevuld met helium tot de ballon een doorsnede bereikt van ongeveer 2 meter. Na het vullen wordt de ballon verzegeld.

Bij de volgende bedrijven is het mogelijk om een asverstrooiing te regelen:

http://www.laatstevlucht.nl

http://www.hemelvlucht.nl  

<< Terug