Natuurbegraven: eeuwigdurende rust in de schoonheid van de natuur

05-06-2014

Natuurbegraven is een mooi en bijzonder alternatief voor begraven én cremeren. Natuurbegraven betekent een laatste rustplaats in de schoonheid van de natuur. Op een plek die bij u of uw dierbare past. In een bos, op een heideveld, onder een mooie boom of in de nabijheid van water. Natuurbegraven is in Nederland relatief nieuw, maar in andere landen, zoals Engeland en Duitsland, is het een begrip. Door te begraven in een biologisch afbreekbare kist of urn komen dood en leven in harmonie samen op de natuurbegraafplaats. Bovendien hoeft het graf niet te worden onderhouden. Zo krijgt de natuur alle ruimte om tot volle bloei en groei te komen.

Bij een natuurgraf past geen grafsteen, omdat het natuurgraf vanzelf weer onderdeel wordt van de natuur. Eventueel kan er gekozen worden voor een houten gedenkteken met een persoonlijke tekst. Alle kosten voor onderhoud en beheer worden voor altijd afgekocht, zo hebben nabestaanden daar geen zorgen over. Een plek op een natuurbegraafplaats kan bij leven al uitgezocht worden.

Een natuurgraf biedt de garantie van eeuwigdurende grafrust. Nabestaanden krijgen nooit de vraag om grafrechten te verlengen. Het eeuwigdurende grafrecht wordt samen met de exacte GPS- coördinaten van het natuurgraf vastgelegd in een notariële akte, die vervolgens door de notaris bij het kadaster wordt ingeschreven. Dat biedt rust en vertrouwen voor u en voor uw nabestaanden.

Om een indruk te geven hoe een natuurbegraafplaats eruit ziet, kan je op de volgende links klikken:

Natuurbegraafplaats Weverslo: http://www.weverslo.nl/

Natuurbegraafplaats Heidepol: http://www.heidepol.nl/

Natuurbegraafplaats De Hoevens: http://www.natuurbegraafplaatsdehoevens.nl/

Natuurbegraafplaats Hilligmeer: http://www.natuurbegraafplaatshilligmeer.nl/

Natuurbegraafplaats Den en Rust: http://www.natuurbegraafplaatsdenenrust.nl/

Natuurbegraafplaats Bergerbos & Venlo- Maasbree: http://www.natuurbegraafplaats.nl/pages/intro.php

Natuurbegraafplaats Reiderwolde: http://www.natuurbegraven.nl/

<< Terug