Als u goed gevonden wilt worden in uw regio is het belangrijk om na te denken welke zoekwoorden van belang zijn voor uw onderneming. 

Waar gaan uw klanten op zoeken in de zoekmachines en waar wilt u op gevonden worden? 

U zal nooit gevonden worden op een zoekwoord die niet veelvuldig terug komt op uw website. Als u graag gevonden zou willen worden op rituele uitvaart in 's-Hertogenbosch is het dus van belang om dit veelvoudig terug te laten komen op uw website.

Houd er wel rekening mee dat wanneer een woord echt te vaak terug komt op een pagina, Google hier niet intrapt en 'strafpunten' uitdeelt.

Gebruik je zoekterm door je hele pagina 

Natuurlijk moet de zoekterm waarvoor je een pagina optimaliseert ook in de gewone tekst van je pagina voorkomen. Er is al heel veel gezegd en geschreven over de ideale “zoekterm-dichtheid” op een pagina, maar een exact antwoord is er eigenlijk niet en Google heeft daar ook niet een harde richtlijn over.

Wel kunnen we de volgende algemene tips geven:

- Gebruik de zoekterm relatief wat meer in de eerste 100 woorden van je pagina.

- Google hecht ook (een beetje) belang aan zoekwoorden die vet of cursief zijn gemaakt.

- Hetzelfde geldt voor het opnemen van zoektermen in opsommingen (bullet-lijstjes).

- We vallen in herhaling, maar ook hier geldt weer: overdrijf het niet.

Gebruik je zoektermen in koppen en tussenkoppen op de pagina

In elke tekst, maar zeker op internet, is het belangrijk om gebruik te maken van koppen en tussenkoppen. Het maakt het ‘scannen’ van de tekst makkelijker en mensen vinden daardoor sneller de informatie die ze zoeken. Maar vanuit zoekmachineperspectief is het ook belangrijk. Google is soms ‘net een mens’ en redeneert dat koppen en subkoppen belangrijke informatie verstrekken over de tekst in zijn geheel. Daarom is het belangrijk dat je je zoektermen laat terugkeren in de koppen en tussenkoppen van je webpagina.

Zoekwoorden in uw URL

De URL is het adres van een specifieke pagina van je website. Google vindt het erg prettig als de zoekterm waarop je gevonden wilt worden in die URL staat. Als wij zelf gevonden zouden willen worden op de term “SEO tips”, zouden we dus bijvoorbeeld deze pagina kunnen aanmaken met het adres www.aggeloo.com/seotips.

Overigens moet je dit niet overdrijven: het heeft geen zin om een URL helemaal vol te stoppen met allerlei zoektermen (sterker nog: het werkt eerder averechts).


Aggeloo Workshops

Geïnteresseerd geraakt? 
Wilt u ook meer online succes behalen? 

Schrijf u dan in voor één van de inspirerende en professionele Aggeloo Workshops en ontvang direct meer informatie! Neem contact met ons op via ons formulier of bel op onderstaand nummer, ook als u een andere vraag heeft! [T] +31 85 4835444