de app voor de uitvaartbranche

De toegevoegde waarde van een app voor jouw uitvaartonderneming

Uw uitvaartonderneming én een eigen app. De vraag die bij velen opkomt is: Wat heeft dit voor toegevoegde waarde naast mijn andere communicatieplatformen zoals mijn website? In dit artikel bespreken we waarom het inzetten van een app relevant is voor uw bedrijf binnen de uitvaartbranche.

 

Verschillen tussen apps en websites

Om erachter te komen wat een app nog meer kan bieden naast bijvoorbeeld een website is het belangrijk dat u de verschillen goed kent. Op het eerste gezicht zou u denken dat mobiele apps en websites niet zoveel van elkaar verschillen. Maar dat verschil is er wel degelijk. Het grootste verschil is dat u een app altijd eerst moet downloaden. Dit gaat meestal via de App Store of Google Play Store en u kunt de app gebruiken zodra deze op uw telefoon staat. Een website moet daarentegen altijd opgezocht worden op een browser en is daarmee direct toegankelijk.

De voor- en nadelen van een website

Een groot voordeel van een website is dat iedereen met internet uw website altijd kan bezoeken. U heeft dus geen downloads nodig en uw doelgroep hoeft ook nooit een update te doen. Met een website geeft u een eerste indruk en kunt u uw doelgroep van informatie voorzien en hen zo in aanmerking laten komen met uw onderneming.

Nadelen van een website zijn dat er geen interactie kan ontstaan, het niet origineel is en dat er altijd internet nodig is om hem te kunnen bezoeken. Een nog groter nadeel is dat websites alleen werken binnen een browser. Een browser geeft minder mogelijkheden dan een app omdat deze geen gebruik maakt van de camera, GPS, microfoon en meldingen. Ook kan een site moeite hebben met het laden van pagina’s. Hoe meer data hoe langzamer de website wordt.

De voor-en nadelen van een app

We kwamen net al een aantal voor- en nadelen tegen over een app. Zo is het moeten downloaden van de app een nadeel. Op deze manier heeft u een kleiner bereik omdat u alleen de mensen bereikt die de app op hun telefoon hebben. Wat ook een nadeel kan zijn is de levensduur van de app. Dit komt omdat de levensduur van een app mede bepaald wordt door het besturingssysteem van de smartphone die iemand gebruikt. Toch is een app HET communicatiemiddel van deze tijd.
We bespreken waarom:

  • Een app zorgt voor een innovatief imago en kan specifiek toegespitst worden op de functionaliteiten die voor uw doelgroep van belang zijn. Op deze manier wordt er gebruikersgemak geoptimaliseerd. Daarnaast ziet een app er vaak strakker en duidelijker uit dan een website, hierdoor is het voor uw doelgroep direct overzichtelijk.
  • Een app is sneller dan een website. Dit komt omdat de app al gedownload is en daarom vrijwel niet hoeft te laden. Naast het niet hoeven laden is het zelfs zo dat u offline functionaliteiten ook kunt bekijken/gebruiken wanneer u geen internet hebt, super handig!

Benieuwd hoe u een app nog meer in kunt zetten en of dit werkt voor uw uitvaartonderneming? Neem geheel vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden of vraag een gratis test app aan!