Meer klanten genereren met behulp van Facebook marketing

Steeds meer uitvaartondernemingen zijn zich bewust dat online marketing een handige methode is om klanten te genereren. Echter wordt het meest gebruikte sociale media platform overgeslagen. Met het gebruik van Facebook marketing zorg je dat jouw uitvaartonderneming meer naamsbekendheid krijgt.

In dit artikel worden 5 stappen benoemd om een goede Facebook marketingcampagne op te zetten. Na het lezen van deze stappen krijg je antwoord op de vragen hoe je nieuwe klanten via Facebook genereert, hoe Facebook marketing werkt en hoe je dit voor jouw uitvaartonderneming eenvoudig kunt toepassen.

Stap 1: Het aanbod

Facebook Marketing werkt het best wanneer er een aantrekkelijk aanbod wordt uitgelicht. Wat veel uitvaartondernemers doen, is het ‘wij-verhaal’ overbrengen door middel van een Facebook bericht, natuurlijk is dit ook erg belangrijk om te vermelden, maar werkt niet zo activerend als een goed aanbod.
Wat je kunt doen om je aanbod te onderscheiden van andere uitvaartondernemingen, is het toevoegen van specifieke eigenschappen die jouw uitvaartonderneming uniek maakt. Let wel op dat je deze toevoeging kort houdt, de nadruk moet op het aanbod liggen.

Stap 2: De landingspagina

Via het Facebookbericht komt de potentiële klant op de pagina van jouw uitvaartonderneming, zorg daarom dat de link verwijst naar een pagina die goed te lezen is op een mobiel apparaat. Meer dan 80% gebruikt Facebook op zijn/haar mobiele telefoon, waardoor dit ontzettend belangrijk is.

Stap 3: Bepaal je doelgroep

Een van de grootste voordelen van een aanbod plaatsen via Facebook, is dat je precies een bepaalde doelgroep kunt selecteren om je Facebook bericht op te richten. Daarnaast kan je exact de locatie(s) bepalen waar je uitvaartonderneming gevestigd zit.
Naast deze geografische gegevens, kun je ook de demografische gegevens selecteren. Denk hierbij aan leeftijd en geslacht. Om mensen actief te benaderen is het verstandig om je bericht naar de ontvanger te personaliseren.

Stap 4: Een Facebook post maken

Je kunt ervoor kiezen om door middel van een advertentie je Facebook bericht te promoten. Wanneer je hier geen budget voor hebt kan je ervoor kiezen om je bericht zonder advertentie te plaatsen. Let wel op dat je bericht niet langer is dan 4 regels. Alles langer dan 4 regels wordt niet getoond in de Facebook app op je mobiel.
Wanneer je dat hebt gedaan, kun je een URL invoeren van de pagina waar men het aanbod kan bekijken, of waar zij in contact met de uitvaartonderneming kunnen komen.
Je ziet nu dat je de optie krijgt om één, of meerdere afbeeldingen toe kunt voegen aan je bericht. Let er wel op dat de afbeelding(en) aansluit(en) op je aanbod.

Stap 5: Bericht promoten

Nu ben je toegekomen aan het promoten van je post. Dit is erg eenvoudig om te doen nadat je de post hebt gepubliceerd.
Je kunt als volgt berichten op je pagina promoten:
1. Bericht promoten: klik onder het bericht op “boost post” of “bericht promoten”
2. Kies de doelgroep
3. Kies een budget

De keuze van je budget is afhankelijk van de grootte van je uitvaartonderneming en natuurlijk wat je bereid bent om te besteden aan deze marketing activiteit. Het is verstandig om te testen of je Facebook campagne aanvragen oplevert. Probeer daarom eerst om met een budget van 10 tot 20 euro per dag de Facebook campagne te starten. Je ziet direct in het scherm hoeveel mensen je potentieel bereikt met dat bedrag. Mocht de advertentie niet het gewenste resultaat opleveren, kan je altijd de advertentie aanpassen, of stop zetten.

Wist je dat wij ook de online marketing voor jouw uitvaartonderneming verzorgen?