Geschiedenis van Aggeloo.com

De basis van Aggeloo.com is gelegd in 2010, wanneer wij voor het eerst in aanraking komen met de uitvaartbranche. Geïnspireerd door gesprekken met uitvaartondernemers, willen we het bruggetje creëren tussen deze ondernemers en consumenten. Het leveren van écht goede online producten en oplossingen staat centraal, in de vorm van samenwerking met de uitvaartbranche.

Dit vindt u ook terug in onze kernwaarden, deze zijn:

  • Het huiskamer gevoel behouden
  • Serviceniveau verhogend werken
  • Online leuk maken
  • Een tikkeltje eigen(wijs) zijn

2011

In 2011 starten we officieel met een marktonderzoek. De focus ligt op het leven en niet de dood. Het samenwerken met de branche is een van de uitgangspunten, door samen ideeën te delen en te ontwikkelen is Aggeloo.com uiteindelijk ontstaan.

Aggeloo.com richt zich op de uitvaartondernemer en wil zich samen met hen inzetten om de branche toegankelijker te maken en consumenten op een positieve manier te inspireren en te adviseren rondom een uitvaart.

2012

In 2012 besluit Aggeloo.com om een online herinneringsplatform te bouwen. Hier kunnen consumenten terecht om hun herinneringen aan een dierbare met elkaar in leven te houden. Dit gebeurt aan de hand van foto's, video's, verhalen en muziek.

Het resultaat is Aggeloo Memories, een gratis platform, gericht op consumenten.

2013

Omstreeks 2013 begint de uitvaartbranche zich steeds meer online te bewegen. Op dit moment hebben al 85% van de ondernemers een eigen website. Aggeloo.com ontvangt steeds vaker vragen als; Kunnen jullie ons ondersteunen en adviseren in onze online activiteiten? Hoe kunnen we de vindbaarheid van onze website vergroten?

In 2013 ontstaat tevens het idee om een compleet en onafhankelijk platform te lanceren waar alle uitvaartondernemingen van Nederland de mogelijkheid hebben om een eigen bedrijfspagina te beheren. Al snel kloppen een aantal grote verzekeraars bij ons aan. Deze partijen maken anno vandaag gebruik van ons platform om hun klanten onafhankelijkheid en transparant advies te kunnen verlenen.

2014

In april start Aggeloo met de verkoop van een whitelabel versie van het condoleanceregister. Hiermee zijn we de eerste die een register volledig integreren in de website van de uitvaartondernemer.

In juli verkoopt Aggeloo zijn eerste mobiele app. We starten met het benaderen van alle leveranciers om een database aan te leggen van de beschikbare producten en diensten in de branche.

Waar deze producten voorheen alleen weggelegd waren voor de gevestigde orde, voornamelijk veroorzaakt door de hoge investering,- en onderhoudskosten, maken wij dit met lage maand abonnementen voor iedereen toegankelijk.

Aan het einde van het jaar werkt Aggeloo met 78 uitvaartondernemers samen in Nederland en België.

2015

In februari start Aggeloo met het bouwen van websites. Deze websites worden gekoppeld aan uw mobiele app en binnen 1 CMS systeem opgeleverd. Op deze manier heeft u één plaats waaruit alle online activiteiten heel eenvoudig beheerd kunnen worden.

De websites zijn zo'n groot succes dat Aggeloo steeds meer templates ontwikkeld, aan het einde van het jaar hebben we al de beschikking over 7 verschillende templates.

Naast uitvaartondernemers bedient Aggeloo nu ook facilitaire dienstverleners, dankzij het online reserveringssysteem, en begraafplaatsen. We zijn in staat om maatwerk formulieren te bouwen en koppelingen te leggen met diverse software programma's.

Aan het einde van het jaar werkt Aggeloo met 231 uitvaartondernemers samen in Nederland, België en Duitsland.

2016

In januari lanceert Aggeloo een volledig nieuw product, de uitvaartkosten calculator. De eerste 6 gebruikers gaan in januari live met hun online rekenmachine in hun eigen website en mobiele app.

In maart hebben we de beeldbank wederom uitgebreid met 1000 nieuwe afbeeldingen. Deze beeldbank is onderverdeeld in 30 verschillende categorieën en voor onze klanten geheel kosteloos te gebruiken. Op deze manier creëren we altijd de juiste beleving in een website of mobiele app.

Het condoleanceregister is zo'n groot succes dat we deze steeds verder door ontwikkelen. Op deze manier blijven we de koploper in Nederland. In mei is het register uitgebreid met de mogelijkheid om een kaarsje te branden en volledig geautomatiseerd een stijlvol herinneringsboekje te bestellen.

Eind 2016 lanceren we een compleet nieuw design van het condoleanceregister en maken we een start met onze aannamesoftware. We eindigen in 2016 met 312 klanten in Nederland, België en Duitsland.

2017

We hebben het jaar 2016 met een magnum fles champagne afgesloten. We zijn wederom bijna 2,5 keer gegroeid in grootte en daar zijn we best een beetje trots op. 

Het eerste kwartaal van 2017 staat in het teken van onze aannamesoftware. Een tiental klanten heeft zich bij ons gemeld om deel te nemen aan een pilot periode, aan de hand van de feedback die we ontvangen gaan we in maart officieel lanceren met dit nieuwe product.

Inmiddels is onze aannamesoftware officieel als bèta versie gelanceerd en maken de eerste 55 ondernemers er gebruik van. We zijn dit jaar doorgegroeid naar 75 gebruikers en aan de hand van de feedback die we van onze gebruikers hebben ontvangen is de software kwalitatief doorontwikkeld.