Vertaalmodule

Zó werkt onze vertaalmodule! Communiceer écht met iedereen

Communiceren met klanten wanneer zij verschillende talen spreken, kan een uitdaging zijn. Met onze vertaalmodule bespaart u tijd en is het handmatig vertalen van content verleden tijd. In dit blogartikel leggen we u uit hoe de meertaligheid functionaliteit werkt.

Over Google Translate

Onze vertaalmodule maakt gebruik van de Google Translate integratie. Hiermee kunnen berichten, bouwsteennamen, formulieren en pushnotificaties automatisch worden vertaald. Op dit moment ondersteunt Google Translate tot wel 135 talen. Hiermee bereikt u dus écht alle klanten.

Hoe werkt de vertaalmodule?

Tijdens de ontwikkeling van de app heeft u de mogelijkheid om te kiezen welke talen beschikbaar zijn voor automatische vertaling. Vervolgens start de automatische vertaling zodra berichten of tekstpagina’s zijn opgeslagen in het CMS. De content in de app past zich aan op de taal waarop de telefoon van de eindgebruiker staat ingesteld. Hiermee zijn dubbele handelingen verleden tijd en communiceert u dezelfde boodschap aan eindgebruikers in hun eigen taal.

Content wijzigen of uitsluiten

Het komt wel eens voor dat men naderhand content nog wijzigt. Wanneer content of een bericht op een later moment nog wordt bewerkt, dan maakt het CMS automatisch een nieuwe vertaling aan.

Bovendien is het mogelijk om bepaalde content in een bericht uit te sluiten van de vertaling. Dit kan handig zijn wanneer u niet wilt dat namen van personen, bouwsteennamen of locaties worden vertaald. Dit doet u door content die niet vertaald moet worden tussen dubbele accolades te plaatsen. Dat ziet er dan zo uit: {{Deze tekst zal niet vertaal worden door Google Translate}}. Deze accolades zijn voor de eindgebruikers niet te zien in de app.

Communiceer en bereik alle klanten

Met de automatische vertaling zorgt u ervoor dat al uw klanten, ongeacht hun moedertaal, op de hoogte zijn van belangrijk nieuws en geen relevante informatie missen. Bent u nieuwsgierig geworden naar de verder mogelijkheden van een eigen app? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan.