Telefoon in handen

4 manieren om je app te promoten

U heeft een eigen mobiele applicatie voor uw uitvaartonderneming, en nu? Nu is het de bedoeling dat nabestaanden op de hoogte worden gesteld van het bestaan hiervan. In dit artikel leggen wij u uit hoe u dit het beste aan kunt pakken.

1. Mond-tot-mond reclame

De allereerste gebruikers van uw app kunnen u helpen om het bestaan van de app te verspreiden. Mond-tot-mond reclame is hier een goed instrument voor. Ook kunt u ervoor kiezen iets kleins weg te geven zodra een gebruiker zorgt voor nieuwe downloads.

2. Communicatieplan

Het is natuurlijk belangrijk om de doelgroep van uw app te laten weten dat deze bestaat. Dit kunt u onder andere doen door middel van een communicatieplan. Stuur bijvoorbeeld in week 1 iedereen een persoonlijke mail met informatie. Zet in week 2 de app in de nieuwsbrief die de doelgroep bereikt en herinner ze in week 3 nogmaals persoonlijk via de mail eraan dat de app bestaat.

3. Sociale media

Sociale media kunnen ook worden gebruikt in het communicatieplan. Naast de mailuitingen kunt u ook uw app delen via social media. Laat via uw pagina’s weten dat de app bestaat. Naast dat u de app promoot heeft u in dit geval ook meteen content voor je pagina om meer volgers te krijgen.

4. Intern

Niet geheel onbelangrijk is het op de hoogte stellen van uw medewerkers over de app. De applicatie is niet alleen handig in gebruik voor uw klanten, maar nog handiger is het als uw personeel ook weet hoe ze ermee te werk kunnen gaan. Zorg daarom dat binnen de organisatie iedereen op de hoogte is van de functionaliteiten om zo net zoals bij manier 1 mond-tot-mond de app juist te communiceren.

Na het lezen van dit artikel weet u hoe u de app kan promoten. Wilt u nou meer weten over social media no-go’s? Lees dan artikel over 4 no-go’s op social media.